Cursus Microsoft Project

Met de cursus Microsoft Project leer je in twee dagen de fijne kneepjes van projectmanagement. Mensen, middelen, budgetten, deadlines; als projectmanager hou je overal rekening mee. Maar het belangrijkste is het houden van overzicht. Hoe doe je dat?

In deze cursus Microsoft Project  leer je het beste uit dit programma en je eigen werk als projectmanager te halen! Microsoft Project geeft met de heldere grafische weergave een duidelijk overzicht en is een goede basis voor je rapportages. Alle aspecten van projectmanagement worden tot in detail beheersbaar en controleerbaar.

Programma van de cursus Microsoft Project

 • Welke voorbereidingen moet je treffen?
 • Het aanpassen van de instellingen
 • Het aanmaken en gebruiken van een bedrijfssjabloon
 • Het aanmaken van projectkalenders.
 • Een project invoeren
 • Werken met een Work Breakdown Structure,
 • Het onderscheid tussen de verschillende taaktypen
 • De tijdsschaal aanpassen
 • Beperkingen en deadlines stellen,
 • Kosten invoeren op taak of project.
 • Middelen definiëren, invoeren, gegevens aanpassen
 • Middelen toewijzen
 • Conflicten oplossen.
 • De planning gereed maken: het kritieke pad tonen, de projectduur verkorten
 • De voortgangscontrole bewaken: de weergave van tabel en diagram wijzigen
 • Rapportages verzorgen: rapporten opvragen, wijzigen en aanmaken
 • De juiste weergave kiezen: diverse weergaven bekijken, nieuwe weergaven en tabellen maken.

Doelgroep

Deze Cursus Microsoft Project is geschikt voor iedereen die direct of indirect bij projectmanagement en projecten op de werkvloer betrokken is zoals projectmanagers en office managers, alsmede personal assistants en ander ondersteunend office personeel.

Software

NB: De Microsoft Project Software is in tegenstelling tot eerdere Project - versies alleen beschikbaar voor Windows en niet voor Mac OS X ! De Cursus Microsoft Project zal dus alleen op het Windows platform gegeven worden.

Vervolg

Competence Factory biedt diverse trainingen en cursussen aan die goed aansluiten bij deze Cursus Microsoft Project . Hierbij valt te denken aan;

Maatwerk en advies

Competence Factory biedt naast  trainingen ook de advies voor de juiste implementatie van Microsoft Project in uw organisatie. U kunt kiezen voor een eenvoudige opzet, de Enterprise of weboplossingen of wilt u echt Microsoft Project in uw gehele organisatie doorvoeren? In dat geval hebben we één van de meest ervaren docente / consultant beschikbaar vanuit Competence Factory. Ook bij eenvoudige maatwerktrainingen kunt u profiteren van het advies van deze docent, tijdens de kostenloze inventarisatie.

 

 

Voor wie is de cursus Microsoft Project bedoeld?

Om deze Cursus MS Project goed te kunnen volgen is geen specifieke voorkennis vereist, behalve algemene bekendheid met de PC en Windows.

Op de hoogte blijven van aanbiedingen en vaknieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Bedankt!

Je bent nu ingeschreven op onze nieuwsbrief.

Waarom Competence Factory?

Praktijkgerichte trainingen

Je leert het snelst door te doen. Daarom geven we geen hoorcolleges, maar zetten we je aan het werk. Aan de hand van prikkelende opdrachten en praktijkcases doe je inzichten op die je direct kunt toepassen. Ook krijg je de ruimte om je eigen vragen te stellen. Zo ga je gegarandeerd naar huis met kennis waar je echt iets aan hebt.

Inspirerende locatie

Uit welke richting je ook komt, onze trainingslocatie is makkelijk te bereiken. We zitten pal naast Utrecht Centraal, met om de hoek een parkeergarage. De trainingsruimtes zijn licht, kleurrijk en voorzien van handige faciliteiten - zoals whitewalls voor een brainstorm. Zo stimuleren we concentratie, creativiteit en samenwerking.

Voor elk budget

We willen dat iedereen goede trainingen kan volgen. Niet alleen de marketeer bij een grote corporatie, maar ook freelancers, ondernemers en non-profit professionals. Daarom hanteren we dynamische prijzen. Boek je slim (heel vroeg, of juist last minute), dan betaal je voor onze trainingen de laagste prijs in de markt.

CF-community

Volg je een training, dan ben je automatisch lid van de CF-community. Daarmee krijg je toegang tot mooie evenementen, zoals gratis inspiratiesessies en een jaarlijkse trip naar het Google-hoofdkantoor in Dublin. Ook krijg je 50% korting op alle In a Day-events, zoals Growth hacking in a day en Design thinking in a day.