Cursus Maxon Cinema 4D

Met de Cursus Maxon Cinema 4D leer je in slechts twee dagen de basis van 3D modelleren, belichten en animeren. Leer objecten bouwen met Cinema 4D’s primatives en zie hoe het gebruik van licht, schaduw en textuur diepte en sfeer aan een scène geeft. Ontdek met Maxon Cinema 4D de animatie mogelijkheden, inclusief het krachtige MoGraph, die je 3D-scène spectaculair maken en zie hoe je Maxon Cinema 4D efficiënt kan combineren met zoals Adobe After Effects en Apple Motion.

Maxon Cinema 4D is één van populairste programma voor het produceren van 3D motion graphics. Niet alleen kent Maxon Cinema 4D een gebruikersvriendelijke interface, ook de samenwerking met Adobe After Effects is uniek. Bovendien draait Maxon Cinema 4D uitstekend op de huidige, krachtige 64-bits hardware. De software wordt onder meer gebruikt voor game-design, 3d animaties, productontwerp en vele andere multimedia toepassingen.

Programma van de cursus Maxon Cinema 4D

Wat komt aan bod tijdens de Cursus Maxon Cinema 4D?

 • Benodigde hard- en software
 • Introductie in 3D begrippen en terminologie
 • Kennismaking met de interface
 • Modelleren met NURBS
 • Modelleren met Polygonen
 • Materialen, texturen
 • Belichting
 • Animatie
 • MoGraph
 • Particles
 • Renderen
 • Exporteren en uitwisseling met o.a. After Effects
 • Tips & Trucs aan de hand van echte voorbeelden

Doelgroep

De Cursus Cinema 4D is geschikt voor iedereen die meteen een goede start wil maken in het 3D-modelleren, animeren en visualiseren, zoals grafisch vormgevers, game designers, productontwerpers, animatoren, video-editors, ontwerpers en multimedia-professionals.

Software

Bij de Cursus Maxon Cinema 4D wordt de meest recente versie, Maxon Cinema 4DR14, gebruikt. Deze software is alleen beschikbaar in het Engels. Eventueel is het ook mogelijk om deze training te volgen met een oudere versie van Cinema 4D (vanaf R10). Laat dit dan weten via [email protected]

Voor wie is de cursus Maxon Cinema 4D bedoeld?

Om de Cursus Cinema 4D goed te kunnen volgen dienje te beschikken over een basiskennis van minimaal één van de volgende programma’s: Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe After Effects of Apple Motion.

Daarnaast is basiskennis van en affiniteit met video en animatie een pré. Goede leesvaardigheid in de Engelse taal is noodzakelijk, Cinema 4D is Engelstalige software.

Op de hoogte blijven van aanbiedingen en vaknieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Bedankt!

Je bent nu ingeschreven op onze nieuwsbrief.

Waarom Competence Factory?

Praktijkgerichte trainingen

Je leert het snelst door te doen. Daarom geven we geen hoorcolleges, maar zetten we je aan het werk. Aan de hand van prikkelende opdrachten en praktijkcases doe je inzichten op die je direct kunt toepassen. Ook krijg je de ruimte om je eigen vragen te stellen. Zo ga je gegarandeerd naar huis met kennis waar je echt iets aan hebt.

Inspirerende locatie

Uit welke richting je ook komt, onze trainingslocatie is makkelijk te bereiken. We zitten pal naast Utrecht Centraal, met om de hoek een parkeergarage. De trainingsruimtes zijn licht, kleurrijk en voorzien van handige faciliteiten - zoals whitewalls voor een brainstorm. Zo stimuleren we concentratie, creativiteit en samenwerking.

Voor elk budget

We willen dat iedereen goede trainingen kan volgen. Niet alleen de marketeer bij een grote corporatie, maar ook freelancers, ondernemers en non-profit professionals. Daarom hanteren we dynamische prijzen. Boek je slim (heel vroeg, of juist last minute), dan betaal je voor onze trainingen de laagste prijs in de markt.

CF-community

Volg je een training, dan ben je automatisch lid van de CF-community. Daarmee krijg je toegang tot mooie evenementen, zoals gratis inspiratiesessies en een jaarlijkse trip naar het Google-hoofdkantoor in Dublin. Ook krijg je 50% korting op alle In a Day-events, zoals Growth hacking in a day en Design thinking in a day.