Cursus jQuery en jQuery Mobile

In deze tweedaagse cursus leer je werken met het jQuery framework én krijg je een inleiding in jQuery Tools, jQuery UI en jQuery Mobile plugins.

jQuery is een gratis, open source framework voor client-side JavaScript. Het werd al in 2006 ontwikkeld door John Resig om het werken met JavaScript en het Document Object Model (DOM) een stuk eenvoudiger te maken. Sinds die tijd is het uitgegroeid tot het meest populaire JavaScript framework. Het wordt door vele grote websites en open source projecten gebruikt om cross-browser interactiviteit en effecten mogelijk te maken.

jQuery Tools is een plugin die de belangrijkste user interface componenten bevat die in de meeste moderne websites gebruikt worden, zoals tabs, tooltips, scrollables en en overlays. En niet te vergeten een formulier module met validatie, datepicker en slider!

jQuery UI is meer gericht op webapplicaties. Het bevat niet alleen datepickers, sliders en tabs maar bijvoorbeeld ook accordions, buttons, progressbars. Deze kunnen vervolgens met een van de beschikbare themes, of een eigen theme, uniform worden opgemaakt. Ze kunnen met allerhande effecten geanimeerd worden. Op een lower level biedt jQuery UI ook mogelijkheden tot positioneren, slepen, selecteren, sorteren en resizen om zo snel interactief gedrag te realiseren.

jQuery Mobile is een plugin die je kan gebruiken in combinatie met jQuery en jQuery UI om websites te maken die voor touch georienteerde apparaten zoals smartphones en tablets.

Het doel van de jQuery cursus is om je een goed overzicht te geven van de werking en mogelijkheden van de jQuery JavaScript bibliotheek en een paar belangrijke plugins. Na afloop van de cursus kun je zelf tal van basistaken met jQuery uitvoeren. Je hebt dan een solide basisvan waaruit je verder kunt leren.

Programma van de cursus jQuery en jQuery Mobile

Dag 1

College 1

 • Inleiding in het jQuery framework
 • Selectors
 • Filters

College 2

 • DOM manipulatie
 • Event handling
 • Effecten en Animaties

Dag 2

College 3

 • Ajax en JSON
 • Overzicht jQuery plugins
 • Zelf een eenvoudige plugin maken

College 4

 • jQuery Tools introductie
 • jQuery UI introductie
 • jQuery Mobile introductie

Voor wie is de cursus jQuery en jQuery Mobile bedoeld?

De jQuery cursus is bedoeld voor webdevelopers en webdesigners die jQuery en jQuery plugins willen gebruiken in hun websites en webapplicaties.

Om deel te nemen aan de cursus jQuery moet je reeds in staat zijn om zelfstandig statische HTML pagina's te kunnen schrijven, bij voorkeur zonder het gebruik van een WYSIWYG editor. Met jQuery ga je immers HTML pagina's manipuleren. Bovendien zul je veel met CSS selectors, classes en id's werken dus een goed begrip van CSS is ook onmisbaar. De volgende cursus is een uitstekende basis:

• HTML5 & CSS3 Level I

Kennis van JavaScript is sterk aan te bevelen al komen de basisprincipes tijdens de cursus nog even kort aan de orde. De volgende cursus is een uitstekende basis:

. JavaScript

Welke software heb ik nodig?

Je werkt tijdens de jQuery cursus op een iMac met daarop naar keuze MacOS of Windows 10. De keuze van de editor is ondergeschikt aan het leren werken met jQuery. Op de cursusmachines staan diverse editors geïnstalleerd waaronder Dreamweaver CC, NetBeans en Visual Studio Code. Maar je kunt natuurlijk elke editor gebruiken die je prettig vindt.

Helemaal handig is natuurlijk om je eigen laptop mee te nemen en te gebruiken!

Lesmateriaal bij de cursus jQuery en jQuery Mobile

Je krijgt een zelf ontwikkelde, zeer uitgebreide, Nederlandstalige cursusmap. Hierin kun je de door de docent besproken theorie terugvinden en nog eens op je gemak nalezen. De map bevat tevens de oefeningen die tijdens de cursus gemaakt worden onder begeleiding van de docent. Voor de snelle cursisten zijn er verdiepingsoefeningen. De uitwerkingen van de oefeningen vind je achterin de cursusmap. Na afloop van de cursus kun je zowel je eigen uitwerkingen als die van de docent in ZIP of RAR formaat mee naar huis nemen.

Op de hoogte blijven van aanbiedingen en vaknieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Bedankt!

Je bent nu ingeschreven op onze nieuwsbrief.

Waarom Competence Factory?

Praktijkgerichte trainingen

Je leert het snelst door te doen. Daarom geven we geen hoorcolleges, maar zetten we je aan het werk. Aan de hand van prikkelende opdrachten en praktijkcases doe je inzichten op die je direct kunt toepassen. Ook krijg je de ruimte om je eigen vragen te stellen. Zo ga je gegarandeerd naar huis met kennis waar je echt iets aan hebt.

Inspirerende locatie

Uit welke richting je ook komt, onze trainingslocatie is makkelijk te bereiken. We zitten pal naast Utrecht Centraal, met om de hoek een parkeergarage. De trainingsruimtes zijn licht, kleurrijk en voorzien van handige faciliteiten - zoals whitewalls voor een brainstorm. Zo stimuleren we concentratie, creativiteit en samenwerking.

Voor elk budget

We willen dat iedereen goede trainingen kan volgen. Niet alleen de marketeer bij een grote corporatie, maar ook freelancers, ondernemers en non-profit professionals. Daarom hanteren we dynamische prijzen. Boek je slim (heel vroeg, of juist last minute), dan betaal je voor onze trainingen de laagste prijs in de markt.

CF-community

Volg je een training, dan ben je automatisch lid van de CF-community. Daarmee krijg je toegang tot mooie evenementen, zoals gratis inspiratiesessies en een jaarlijkse trip naar het Google-hoofdkantoor in Dublin. Ook krijg je 50% korting op alle In a Day-events, zoals Growth hacking in a day en Design thinking in a day.

Bedankt!

Je bent nu ingeschreven op onze nieuwsbrief.