Cursus Adobe InDesign voor QuarkXPress gebruikers Adobe Authorized Training Center

De Cursus Adobe InDesign voor QuarkXPress gebruikers is specifiek bedoeld voor alle grafimedia-professionals zoals dtp-ers, vormgevers en uitgevers die de overstap maken van QuarkXPress naar Adobe InDesign. Tijdens de twee dagen worden de verschillen tussen XPress en InDesign behandeld en komen de speficieke werkmethodes die nieuw zijn voor de QuarkXPress gebruiker aan bod.

Adobe InDesign is hét opmaakprogramma van Adobe binnen de Creative Suite. InDesign is volledig geïntegreerd met Photoshop, Illustrator en Acrobat. Dat is een belangrijke reden dat velen inmiddels overgestapt zijn van XPress naar de Adobe Creative Suite omgeving. Of je de overstap nu maakt van Quark versie 4, 5, 6 of versie 7 maakt niet uit. Alle facetten worden behandeld. Ook hoe een InDesign document moet worden geëxporteerd naar PDF.

Programma van de cursus Adobe InDesign voor QuarkXPress gebruikers

Wat komt aan bod tijdens de Cursus Adobe InDesign voor QuarkXPress gebruikers?

 • Interface InDesign, paletten en gereedschappen
 • Integratie met Adobe Illustrator en Photoshop
 • Conversie van QuarkXPress bestanden naar InDesign
 • Gebruik sneltoetsen en instellen eigen toetscombinaties
 • Weergave mogelijkheden per object of pagina
 • Configureren van plug-ins en plug-ins van derden
 • Opzetten basisstramienen, stramienen op elkaar baseren
 • Gebruik diverse hulplijnen en rasters
 • Werken met diverse kaders, voor het plaatsen van tekst en illustratie
 • Verwerking van tekst, tekst plaatsen,
 • OpenType fonttechnologie, alinea- en tekenstijlen aanmaken, padtekst, tekstcontouren
 • Beziercurves, aanpassen, maken, ankerpunten toevoegen en verwijderen, lijn en schaargereedschap
 • Tabel opmaak, Excel bestanden plaatsen binnen InDesign
 • Import afbeeldingen, koppelingen, WebDav-server
 • Exporteren en integratie van PDF en Distiller opties
 • Toepassing transparantie, slagschaduwen, doezelaar en afvlakstijlen voor verdere verwerking
 • Kleurgebruik, CMYK, steunkleuren (PMS), kleurscheidingen maken, staalbibliotheken, overvul instellen en toekennen, inktbeheer, kleurmanagement
 • Afdrukken, pagina-instelling, preflight en pakket instellen
 • Specifieke wensen van de cursist

Software
Tijdens onze cursussen Adobe InDesign gebruiken wij InDesign CC. Het is echter nog wel mogelijk om tijdens deze training de Creative Suite 5 of Creative Suite 6 versie van InDesign te gebruiken.

Indien je specifieke vragen hebt over het programma in een andere versie dan kun je dit ons al vóór de training laten weten via [email protected]

Doelgroep

De Cursus Adobe InDesign voor QuarkXPress gebruikers voor is zeer geschikt voor iedereen die direct een goede basis wil hebben om aan de slag te gaan als dtp-er en voor diegenen die meteen praktische kennis willen toepassen bij het opmaken van bestanden en dtp-werkzaamheden, zoals vormgevers, illustratoren, maar ook pr - en marketingmedewerkers, tekenaars, modeontwerpers, etc. Het doel van deze cursus is het meteen professioneel kunnen toepassen van uw InDesign kennis en ervaring bij vormgeven, illustreren, ontwerp en creatie.

 

Voor wie is de cursus Adobe InDesign voor QuarkXPress gebruikers bedoeld?

Dagelijkse werkervaring met QuarkXPress.

Op de hoogte blijven van aanbiedingen en vaknieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Bedankt!

Je bent nu ingeschreven op onze nieuwsbrief.

Waarom Competence Factory?

Praktijkgerichte trainingen

Je leert het snelst door te doen. Daarom geven we geen hoorcolleges, maar zetten we je aan het werk. Aan de hand van prikkelende opdrachten en praktijkcases doe je inzichten op die je direct kunt toepassen. Ook krijg je de ruimte om je eigen vragen te stellen. Zo ga je gegarandeerd naar huis met kennis waar je echt iets aan hebt.

Inspirerende locatie

Uit welke richting je ook komt, onze trainingslocatie is makkelijk te bereiken. We zitten pal naast Utrecht Centraal, met om de hoek een parkeergarage. De trainingsruimtes zijn licht, kleurrijk en voorzien van handige faciliteiten - zoals whitewalls voor een brainstorm. Zo stimuleren we concentratie, creativiteit en samenwerking.

Voor elk budget

We willen dat iedereen goede trainingen kan volgen. Niet alleen de marketeer bij een grote corporatie, maar ook freelancers, ondernemers en non-profit professionals. Daarom hanteren we dynamische prijzen. Boek je slim (heel vroeg, of juist last minute), dan betaal je voor onze trainingen de laagste prijs in de markt.

CF-community

Volg je een training, dan ben je automatisch lid van de CF-community. Daarmee krijg je toegang tot mooie evenementen, zoals gratis inspiratiesessies en een jaarlijkse trip naar het Google-hoofdkantoor in Dublin. Ook krijg je 50% korting op alle In a Day-events, zoals Growth hacking in a day en Design thinking in a day.