Cursus Adobe Folio & App Distributie Adobe Authorized Training Center

**LET OP: neem voordat u boekt contact met ons op over de laatste stand van zaken m.b.t. Adobe en e-publishing**

Leer hoe je met Adobe InDesign en Folio Builder gemaakte tablet magazine kan gaan uitgeven met het online Adobe Digital Publishing Suite  Portal en de Viewer Builder.

Welke uitgeefvormen en "Edities" bestaan er? Hoe wordt een zogenaamde ‘viewer app’ aangemaakt? Hoe kan je deze testen en aanbieden aan de iTunes App Store of Android Market, en aan welke eisen en richtlijnen moet deze voldoen?  Een paar van de vele vragen die beantwoord worden en met oefeningen en voorbeelden worden toegelicht.

In de middagsessie gaan we 'hands on' met de Adobe Viewer Builder voor het 'bakken' van de app. Ook het aanmaken van de diverse Apple certificaten voor de iTunes App Store komt aan bod en het uploaden van de app via iTunes Connect.

Programma van de cursus Adobe Folio & App Distributie

  • Het compleet maken van een publicatie met de Folio Producer
  • De werking van het Adobe Digital Publishing Dashboard
  • Wat zijn "Single" en "Multi Folio" apps en wat zijn de kosten?
  • Wat zijn "Single" en "Multi Folio" apps?
  • Wat zijn de diverse kosten?
  • Het "builden" van een .ipa- en .zip-
  • Apple en Android accounts en certificaten aanmaken
  • Het aanbieden van de app in de Android Market en iTunes App Store

NB:
Voor het beheren en ad-hoc verspreiden van de met Adobe Tools gemaakte tablet-publicaties is men aangewezen op functies binnen het Adobe Digital Publishing Dashboard. Deze zijn afhankelijk van het gekozen contract: de "Enterprise Edition" voor grote uitgevers, de "Professional Edition" voor kleine tot middelgrote uitgevers en de “Single Edition” voor eenmalige uitgaven. Raadpleeg Adobe of hun lokale resellers voor meer informatie hierover. Het “ad-hoc” distribueren van .folio-bestanden (met de standaard Adobe Content Viewer) app is beperkt doch gratis mogelijk via een Adobe-ID.

Voor wie is de cursus Adobe Folio & App Distributie bedoeld?

Deze Cursus Adobe Folio & App Distributie is aan te bevelen voor iedereen die al met Adobe InDesign en Folio Builder publicaties voor tablets heeft gemaakt en deze daadwerkelijk wil gaan publiceren. Hierbij valt te denken aan; uitgevers, vormgevers, dtp-ers, marketeers, media – en communicatieprofessionals.

Voor het kunnen volgen van deze cursus is een goede kennis van Adobe InDesign en de Folio Builder tools noodzakelijk. Bij voorkeur heb je een eigen tablet publicatie al vormgegeven.

Welke software heb ik nodig?

Bij de Cursus Adobe Folio & App Distributie wordt gebruik gemaakt van Adobe InDesign CS6, de Folio Builder panelen, het online Adobe Digital Publishing Portal en de DPS App Builder.

Op de hoogte blijven van aanbiedingen en vaknieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Bedankt!

Je bent nu ingeschreven op onze nieuwsbrief.

Waarom Competence Factory?

Praktijkgerichte trainingen

Je leert het snelst door te doen. Daarom geven we geen hoorcolleges, maar zetten we je aan het werk. Aan de hand van prikkelende opdrachten en praktijkcases doe je inzichten op die je direct kunt toepassen. Ook krijg je de ruimte om je eigen vragen te stellen. Zo ga je gegarandeerd naar huis met kennis waar je echt iets aan hebt.

Inspirerende locatie

Uit welke richting je ook komt, onze trainingslocatie is makkelijk te bereiken. We zitten pal naast Utrecht Centraal, met om de hoek een parkeergarage. De trainingsruimtes zijn licht, kleurrijk en voorzien van handige faciliteiten - zoals whitewalls voor een brainstorm. Zo stimuleren we concentratie, creativiteit en samenwerking.

Voor elk budget

We willen dat iedereen goede trainingen kan volgen. Niet alleen de marketeer bij een grote corporatie, maar ook freelancers, ondernemers en non-profit professionals. Daarom hanteren we dynamische prijzen. Boek je slim (heel vroeg, of juist last minute), dan betaal je voor onze trainingen de laagste prijs in de markt.

CF-community

Volg je een training, dan ben je automatisch lid van de CF-community. Daarmee krijg je toegang tot mooie evenementen, zoals gratis inspiratiesessies en een jaarlijkse trip naar het Google-hoofdkantoor in Dublin. Ook krijg je 50% korting op alle In a Day-events, zoals Growth hacking in a day en Design thinking in a day.