Training Adobe Dreamweaver Adobe Authorized Training Center

naar webdesign overzicht pagina

Met de cursus Adobe Dreamweaver heb je in twee dagen een goede basis om aan de slag te gaan met het bouwen en onderhouden van een website. Tijdens deze training leer je ook hoe je stap voor stap een werkende website opzet, bouwt en interactief maakt.

HTML en CSS
In deze cursus leer je niet alleen hoe Dreamweaver werkt, maar kom je ook meer te weten over HTML en CSS. Dit is de basis van alle websites. HTML is de code die de structuur van de webpagina bepaalt en hier bevindt zich ook de zichtbare content. Met CSS kun je de site opmaken. De laatste geavanceerde HTML5 en CSS3 technieken kunnen zeer eenvoudig met Dreamweaver gemaakt worden.

Webrichtlijnen
Dreamweaver houdt zich aan de webrichtlijnen. Het zorgt voor nette code waardoor de site ook goed leesbaar is in zowel nieuwe als oude internetbrowsers. Foutjes in de code worden door Dreamweaver duidelijk aangegeven zodat je jouw websites altijd foutloos kunt opleveren.

Zoekmachine optimalisatie
We willen allemaal goed gevonden worden door Google. Belangrijke zoekmachine optimalisatie punten zoals H1 en H2 kopteksten, de Meta Discription en het Title element leer je direct in de praktijk toe te passen. Maar ook leren we je een goede navigatie structuur bouwen die zeer goed door Google geïndexeerd kan worden.

Responsive webdesign
Uiteraard leren we je om een website te maken die zowel voor mobiel, tablet en desktop geschikt is. Met een responsive design toont de site voor elk apparaat de juiste lay-out. Zonder dat dit ten koste gaat van de leesbaarheid of de gebruikersinterface.

Bootstrap framework
Bootstrap is een verzameling hulpmiddelen voor het maken van websites. Het bevat templates voor buttons, formulieren, responsive menu’s en andere webdesign functionaliteiten. De meeste huidige Webdesign bureaus werken met dit framework en het mooie is, dat dit geheel geïntegreerd is in Dreamweaver. De integratie van Bootstrap in Dreamweaver is een zeer krachtige ontwikkeling van Adobe waardoor je snel en eenvoudiger een professionele website kunt maken.

Werk je met Wordpress maar wil je zelf eigen templates ontwerpen? Ook dan is Dreamweaver een onmisbare tool voor je.

Adobe_Authorized_Training_Center_badge

Programma van de training Adobe Dreamweaver

College 1

 • Korte inleiding over webdesign
 • Het werken met de Dreamweaver-interface
 • Een nieuw project aanmaken
 • HTML & CSS code lezen en begrijpen

College 2

 • Maken van diverse links
 • Opmaakt tekst & weblettertypes plaatsen
 • Afbeeldingen plaatsen en bewaren voor het web
 • Zoekmachineoptimalisatie tips en toepassen

College 3

 • Leren omgaan met CSS-panelen in Dreamweaver
 • Werken met externe stylesheets
 • Kennismaken met HTML5-mogelijkheden en jQuery
 • Media plaatsen

College 4

 • Een site maken met 'div' elementen volgens de webrichtlijnen
 • Opzetten van een responsive design
 • Navigatiestructuren voor zowel desktop als mobiel
 • Bootstrap framework

Voor wie is de training Adobe Dreamweaver bedoeld?

De cursus Dreamweaver is geschikt voor iedereen die meteen een goede start wil maken in het ontwerpen, bouwen en onderhouden van websites zonder daarbij te veel in de programmeertaal te werken. Het doel van de cursus is het zelfstandig kunnen werken met Dreamweaver en daarmee een website te kunnen opzetten.

Denk aan beginnende web developers, web designers, freelancers, dtp-ers, vormgevers, internet marketeers, freelancers, startende ondernemers, webredacteuren en website beheerders.

Je hebt geen specifieke voorkennis op het gebied van webdesign of programmeren te hebben om deze cursus te kunnen volgen, maar dient wél te beschikken over een redelijke algemene computerervaring hebben op een Mac of Windows PC. Daarnaast is het hebben van een affiniteit met webdesign en internet wenselijk.

Welke software heb ik nodig?

Tijdens onze cursussen Adobe Dreamweaver gebruiken wij Dreamweaver CC.

Indien je specifieke vragen hebt over het programma in een andere versie dan kun je dit ons laten weten.

Op de hoogte blijven van nieuwe trainingen en events?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Bedankt!

Je bent nu ingeschreven op onze nieuwsbrief.

Misschien vind je deze artikelen interessant

Bedankt!

Je bent nu ingeschreven op onze nieuwsbrief.