Cursus Digitale Video

Leer in 1 dag de belangrijkste basis van het maken van video’s. Ongeacht welke camera je gebruikt. Want, ‘de beste camera is immers diegene die je bij je hebt’. Of je nu werkt met een professionele HDVCam, een iPad, RedCamera of een smartphone, de principes van film blijven hetzelfde.

Deze hands-on Cursus Digitale Video Level 1 biedt je in vogelvlucht de belangrijkste theorie van het het maken van een goede video, waarna je zelf aan de slag gaat met je eigen camera. Neem deze dus vooral mee!

In de middag komt ook het bewerken en delen van video’s aan bod, waarbij we ook stilstaan bij de iPad en apps als iMovie en Avid. Vanzelfsprekend kijken we naar nieuwe manieren om zelf video’s uit te zenden of te delen, bijvoorbeeld via Youtube.

Programma van de cursus Digitale Video

  • De verschillende camera’s, van HDVCam tot de smartphone
  • Camerabediening, goed overweg kunnen met je apparatuur
  • De basis: een goede opname
  • Jouw boodschap vertalen naar een script
  • Virals, promo’s, commercials, films
  • Zelf video maken aan de hand van een opdracht
  • Basis van beeldbewerking, iMovie, Final Cut X, Avid, Premiere Elements
  • Delen van foto’s via websites, blogs en netwerken als Youtube, Facebook
  • Mobile Editing, iPad 3, iMovie & Avid for iPad

Apparatuur:

Tijdens deze training maak je gebruik van een eigen camera, waarbij de enige eis is dat deze digitale videobeelden van redelijk tot hoge kwaliteit kan opnemen. Hierbij valt te denken aan smartphones, tablets, digitale spiegelreflex camera's en natuurlijk de 'traditionele' videocamera.

Voor wie is de cursus Digitale Video bedoeld?

De niet opgeleide videomaker die zelf met een eigen camera snel de basis leert van het maken, bewerken en delen van een mooi, creatief en sterk beeld zonder te verzanden in techniek en te ingewikkelde apparatuur. Hierbij valt bijvoorbeeld te denken aan de marketeers, vormgevers, redacteurs, communicatie-managers of pr-professionals.

Op de hoogte blijven van aanbiedingen en vaknieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Bedankt!

Je bent nu ingeschreven op onze nieuwsbrief.

Waarom Competence Factory?

Praktijkgerichte trainingen

Je leert het snelst door te doen. Daarom geven we geen hoorcolleges, maar zetten we je aan het werk. Aan de hand van prikkelende opdrachten en praktijkcases doe je inzichten op die je direct kunt toepassen. Ook krijg je de ruimte om je eigen vragen te stellen. Zo ga je gegarandeerd naar huis met kennis waar je echt iets aan hebt.

Inspirerende locatie

Uit welke richting je ook komt, onze trainingslocatie is makkelijk te bereiken. We zitten pal naast Utrecht Centraal, met om de hoek een parkeergarage. De trainingsruimtes zijn licht, kleurrijk en voorzien van handige faciliteiten - zoals whitewalls voor een brainstorm. Zo stimuleren we concentratie, creativiteit en samenwerking.

Voor elk budget

We willen dat iedereen goede trainingen kan volgen. Niet alleen de marketeer bij een grote corporatie, maar ook freelancers, ondernemers en non-profit professionals. Daarom hanteren we dynamische prijzen. Boek je slim (heel vroeg, of juist last minute), dan betaal je voor onze trainingen de laagste prijs in de markt.

CF-community

Volg je een training, dan ben je automatisch lid van de CF-community. Daarmee krijg je toegang tot mooie evenementen, zoals gratis inspiratiesessies en een jaarlijkse trip naar het Google-hoofdkantoor in Dublin. Ook krijg je 50% korting op alle In a Day-events, zoals Growth hacking in a day en Design thinking in a day.