Cursus Digitale Video

Leer in 1 dag de belangrijkste basis van het maken van video’s. Ongeacht welke camera je gebruikt. Want, ‘de beste camera is immers diegene die je bij je hebt’. Of je nu werkt met een professionele HDVCam, een iPad, RedCamera of een smartphone, de principes van film blijven hetzelfde.

Deze hands-on Cursus Digitale Video Level 1 biedt je in vogelvlucht de belangrijkste theorie van het het maken van een goede video, waarna je zelf aan de slag gaat met je eigen camera. Neem deze dus vooral mee!

In de middag komt ook het bewerken en delen van video’s aan bod, waarbij we ook stilstaan bij de iPad en apps als iMovie en Avid. Vanzelfsprekend kijken we naar nieuwe manieren om zelf video’s uit te zenden of te delen, bijvoorbeeld via Youtube.

Programma van de cursus Digitale Video

  • De verschillende camera’s, van HDVCam tot de smartphone
  • Camerabediening, goed overweg kunnen met je apparatuur
  • De basis: een goede opname
  • Jouw boodschap vertalen naar een script
  • Virals, promo’s, commercials, films
  • Zelf video maken aan de hand van een opdracht
  • Basis van beeldbewerking, iMovie, Final Cut X, Avid, Premiere Elements
  • Delen van foto’s via websites, blogs en netwerken als Youtube, Facebook
  • Mobile Editing, iPad 3, iMovie & Avid for iPad

Apparatuur:

Tijdens deze training maak je gebruik van een eigen camera, waarbij de enige eis is dat deze digitale videobeelden van redelijk tot hoge kwaliteit kan opnemen. Hierbij valt te denken aan smartphones, tablets, digitale spiegelreflex camera's en natuurlijk de 'traditionele' videocamera.

Voor wie is de cursus Digitale Video bedoeld?

De niet opgeleide videomaker die zelf met een eigen camera snel de basis leert van het maken, bewerken en delen van een mooi, creatief en sterk beeld zonder te verzanden in techniek en te ingewikkelde apparatuur. Hierbij valt bijvoorbeeld te denken aan de marketeers, vormgevers, redacteurs, communicatie-managers of pr-professionals.

Op de hoogte blijven van aanbiedingen en vaknieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Bedankt!

Je bent nu ingeschreven op onze nieuwsbrief.

Waarom Competence Factory?

Inspirerende, centraal gelegen locaties

Trainingslocaties van Competence Factory liggen altijd lekker centraal; in hartje Amsterdam en pal naast station Utrecht Centraal. De ruimtes stimuleren concentratie, creativiteit en samenwerking. We willen ook graag dat je je thuis voelt, en hebben ze daarom kleurrijk ingericht en mooi verlicht. In onze ruimtes vind je bovendien grote white walls voor brainstorms.

Trainingen voor ieder budget

We willen dat iederéén goede trainingen kan volgen. Niet alleen de marketeer bij een grote corporate met een flink opleidingsbudget, maar ook de freelance ontwerper, de zelfstandig adviseur, de ondernemer en de non-profit professional. Daarom hanteren we dynamische prijzen. Wanneer je slim (heel vroeg, of juist last minute) boekt, betaal je voor onze trainingen de laagste prijs in de markt.

Bekijk onze aanbiedingen

CF community

Wanneer je een training bijwoont, ben je automatisch lid van de CF community. We organiseren mooie evenementen voor onze leden, waaronder gratis inspiratiesessies en een jaarlijkse reis naar het Google hoofdkantoor. Ook krijgen CF communityleden 50% korting op de 'In a Day' events, waaronder Growth Hacking in a day en Design Thinking in a day.

Ga naar de events