Cursus Digitale Fotografie

Leer in 1 dag de belangrijkste basis van fotografie.  Met deze hands-on Cursus Digitale Fotografie leer je het maximale uit je eigen camera te halen. Na het bieden van de belangrijkste theorie van de fotografie ga je zelf aan de slag met je camera. Neem deze dus vooral mee!

In de middag komt ook de basis van het bewerken van de foto’s aan bod, waarbij we ook stilstaan bij de iPad en apps als Photoshop Touch en iPhoto. Natuurlijk passeren ook nieuwe digitale fotografie-technieken zoals iPhoneopgrahy en apparatuur de revue.

Want, ‘de beste camera is immers diegene die je bij je hebt’. Of je nu werkt met een professionele spiegelreflex of een smartphone, de principes van fotografie blijven hetzelfde: Compositie, belichting en afstand.

Programma van de cursus Digitale Fotografie

Wat komt er aan bod in de Cursus Digitale Fotografie?

  • De verschillende camera’s, van Digitale Spiegelreflex tot Lytro
  • Camerabediening, uit de voeten kunnen met je eigen apparatuur
  • De basis: Compositie, Rule of Thirds
  • Belichting en Licht
  • Standpunt en brandpuntsafstand
  • Zelf fotograferen met je eigen camera aan de hand van een opdracht
  • Basis van beeldbewerking, Photoshop Elements / Photoshop
  • Delen van foto’s via netwerken als Flickr, Instagram, Twitter, Facebook
  • Mobile Editing, iPad 3, Adobe Photoshop Touch en Apple iPhoto for iPad
  • Nieuwe vormen van fotografie, zoals iPhoneography

 

 

Voor wie is de cursus Digitale Fotografie bedoeld?

De niet-opgeleide of beginnende fotograaf odie zelf met een eigen camera snel de basis leert van het maken, bewerken en delen van een mooi, creatief en sterk beeld waarbij het meest uit zijn of haar apparatuur gehaald wordt. Hierbij valt bijvoorbeeld te denken aan de aspirant fotografen, marketeers, vormgevers, redacteurs, communicatie-managers of pr-professionals.

Voor deze training is geen specifieke voorkennis noodzakelijk. Wel is een interesse in fotografie en beeldbewerking aan te raden. Ook het beschikbaar hebben van een ditgitale camera met handmatige instelmogelijkheden is aan te bevelen.

Op de hoogte blijven van aanbiedingen en vaknieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Bedankt!

Je bent nu ingeschreven op onze nieuwsbrief.

Waarom Competence Factory?

Inspirerende, centraal gelegen locaties

Trainingslocaties van Competence Factory liggen altijd lekker centraal; in hartje Amsterdam en pal naast station Utrecht Centraal. De ruimtes stimuleren concentratie, creativiteit en samenwerking. We willen ook graag dat je je thuis voelt, en hebben ze daarom kleurrijk ingericht en mooi verlicht. In onze ruimtes vind je bovendien grote white walls voor brainstorms.

Trainingen voor ieder budget

We willen dat iederéén goede trainingen kan volgen. Niet alleen de marketeer bij een grote corporate met een flink opleidingsbudget, maar ook de freelance ontwerper, de zelfstandig adviseur, de ondernemer en de non-profit professional. Daarom hanteren we dynamische prijzen. Wanneer je slim (heel vroeg, of juist last minute) boekt, betaal je voor onze trainingen de laagste prijs in de markt.

Bekijk onze aanbiedingen

CF community

Wanneer je een training bijwoont, ben je automatisch lid van de CF community. We organiseren mooie evenementen voor onze leden, waaronder gratis inspiratiesessies en een jaarlijkse reis naar het Google hoofdkantoor. Ook krijgen CF communityleden 50% korting op de 'In a Day' events, waaronder Growth Hacking in a day en Design Thinking in a day.

Ga naar de events