Cursus Digitale Fotografie

Leer in 1 dag de belangrijkste basis van fotografie.  Met deze hands-on Cursus Digitale Fotografie leer je het maximale uit je eigen camera te halen. Na het bieden van de belangrijkste theorie van de fotografie ga je zelf aan de slag met je camera. Neem deze dus vooral mee!

In de middag komt ook de basis van het bewerken van de foto’s aan bod, waarbij we ook stilstaan bij de iPad en apps als Photoshop Touch en iPhoto. Natuurlijk passeren ook nieuwe digitale fotografie-technieken zoals iPhoneopgrahy en apparatuur de revue.

Want, ‘de beste camera is immers diegene die je bij je hebt’. Of je nu werkt met een professionele spiegelreflex of een smartphone, de principes van fotografie blijven hetzelfde: Compositie, belichting en afstand.

Programma van de cursus Digitale Fotografie

Wat komt er aan bod in de Cursus Digitale Fotografie?

  • De verschillende camera’s, van Digitale Spiegelreflex tot Lytro
  • Camerabediening, uit de voeten kunnen met je eigen apparatuur
  • De basis: Compositie, Rule of Thirds
  • Belichting en Licht
  • Standpunt en brandpuntsafstand
  • Zelf fotograferen met je eigen camera aan de hand van een opdracht
  • Basis van beeldbewerking, Photoshop Elements / Photoshop
  • Delen van foto’s via netwerken als Flickr, Instagram, Twitter, Facebook
  • Mobile Editing, iPad 3, Adobe Photoshop Touch en Apple iPhoto for iPad
  • Nieuwe vormen van fotografie, zoals iPhoneography

 

 

Voor wie is de cursus Digitale Fotografie bedoeld?

De niet-opgeleide of beginnende fotograaf odie zelf met een eigen camera snel de basis leert van het maken, bewerken en delen van een mooi, creatief en sterk beeld waarbij het meest uit zijn of haar apparatuur gehaald wordt. Hierbij valt bijvoorbeeld te denken aan de aspirant fotografen, marketeers, vormgevers, redacteurs, communicatie-managers of pr-professionals.

Voor deze training is geen specifieke voorkennis noodzakelijk. Wel is een interesse in fotografie en beeldbewerking aan te raden. Ook het beschikbaar hebben van een ditgitale camera met handmatige instelmogelijkheden is aan te bevelen.

Op de hoogte blijven van aanbiedingen en vaknieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Bedankt!

Je bent nu ingeschreven op onze nieuwsbrief.

Waarom Competence Factory?

Praktijkgerichte trainingen

Je leert het snelst door te doen. Daarom geven we geen hoorcolleges, maar zetten we je aan het werk. Aan de hand van prikkelende opdrachten en praktijkcases doe je inzichten op die je direct kunt toepassen. Ook krijg je de ruimte om je eigen vragen te stellen. Zo ga je gegarandeerd naar huis met kennis waar je echt iets aan hebt.

Inspirerende locatie

Uit welke richting je ook komt, onze trainingslocatie is makkelijk te bereiken. We zitten pal naast Utrecht Centraal, met om de hoek een parkeergarage. De trainingsruimtes zijn licht, kleurrijk en voorzien van handige faciliteiten - zoals whitewalls voor een brainstorm. Zo stimuleren we concentratie, creativiteit en samenwerking.

Voor elk budget

We willen dat iedereen goede trainingen kan volgen. Niet alleen de marketeer bij een grote corporatie, maar ook freelancers, ondernemers en non-profit professionals. Daarom hanteren we dynamische prijzen. Boek je slim (heel vroeg, of juist last minute), dan betaal je voor onze trainingen de laagste prijs in de markt.

CF-community

Volg je een training, dan ben je automatisch lid van de CF-community. Daarmee krijg je toegang tot mooie evenementen, zoals gratis inspiratiesessies en een jaarlijkse trip naar het Google-hoofdkantoor in Dublin. Ook krijg je 50% korting op alle In a Day-events, zoals Growth hacking in a day en Design thinking in a day.