Cursus Digital Publishing Overview & Strategie

Onderdeel van cluster digital publishing

De cursus Digitaal Publiceren Overview & Strategie biedt een compleet overzicht van alle vormen van het digitale uitgeven, bijvoorbeeld op de iPad en andere tablets of via ePubs. Ook online publiceren behoort tot de mogelijkheden.

De diverse oplossingen zoals die te gebruiken zijn in InDesign en andere programmatuur worden besproken. Er wordt stilgestaan bij welke vorm het best aansluit bij welk doel. Uiteraard worden er ook individuele vragen behandeld. Ook wordt het vormgeven en opmaken voor tabletcomputers behandeld aan de hand van een aantal voorbeelden.

In welke (nieuwe) vormen kan je een boek, krant, verhaal, magazine, artikel, bericht, beeld, video of beleving gieten? Hoe werken ze, hoe maak je ze, hoe worden ze verspreid, en hoe verdien je er geld mee?

TIP: Boek deze cursus met extra voordeel als onderdeel van een opleiding.

Bekijk opleidingen

Programma van de cursus Digital Publishing Overview & Strategie

College 1

  • Wat ‘apps’ zijn, welke soorten er zijn en hoe ze gemaakt worden
  • De laatste ontwikkelingen op het gebied van Digitaal Publiceren
  • Soorten publicaties: ePubs, PDF’s, .folio-  en html-bestanden
  • De actuele positie van de Digital Publishing Suite (DPS) van Adobe
  • Woodwing, Aquafadas, Twixl en overige tools voor digitaal publiceren

College 2

  • De rol van Flash op mobiele apparaten
  • Voorbeelden van publicaties, ontwerp, opmaak en navigatie
  • Gebruik van ‘app-stores’ zoals iTunes en Android Market
  • Individuele vragen over digitaal publiceren voor de eigen organisatie

Voor wie is de cursus Digital Publishing Overview & Strategie bedoeld?

Deze cursus Digitaal Publiceren Introductie is geschikt voor iedereen die de mogelijkheden van digitale publicaties, uitgeven, vormgeven of publiceren onderzoekt, zoals uitgevers, dtp-ers, vormgevers, marketeers, web-ontwikkelaars, redacteuren en media-professionals. Het doel van deze cursus is een goede oriëntatie te bieden over de vele mogelijkheden en valkuilen van digitaal publiceren. Na deze dag kun je een weloverwogen keuze maken via welke weg(en) je digitaal gaat publiceren.

Om deze cursus Digitaal Publiceren Introductie te kunnen volgen is ervaring met publiceren in de printmedia of affiniteit met grafimedia voldoende.

Hoe bereid ik me voor?

Voor deze training is geen voorbereiding nodig. Het helpt wel als je vooraf onze Inspiration Evening hebt meegemaakt. Deze organiseren wij regelmatig om onze cursisten een goed beeld te geven over de eventuele complete leergangen die wij aanbieden.

Welke software heb ik nodig?

Tijdens deze training komen (o.a.) de tablet-publishing mogelijkheden binnen Adobe InDesign kort aan bod. Hiermee worden bekende digitale magazines zoals Wired, The New Yorker, Time en Veronica Magazine maar ook steeds meer kleinschaligere uitgaven gemaakt en verspreid. Daarnaast kijken we heel even naar de plugin in-5, die het mogelijk maakt om naar een web-app te gaan vanuit het interactieve bestand van InDesign. We gebruiken iBooks en Adobe Digital Editions om ePubs te bekijken. iBooks Author kan ingezet worden om digitale boeken op te maken.

Maatwerk bij Competence Factory

Onze trainers zijn ook in te zetten om specifiek voor uw uitgeverij of organisatie een training op maat te maken.

Opleidingsvoordeel

TIP: Boek deze cursus met extra voordeel als onderdeel van een opleiding.

Digital Publishing Specialist

De Opleiding Digital Publishing Specialist biedt de meest complete kennis voor het Digitaal Publiceren voor tablets en smartphones, waarbij je leert om alle belangrijke vormen van digtitale …

€402,- voordeel

Bekijk opleiding

Digital Publishing Expert

Wordt Digital Publishing Expert en volg alle belangrijke trainingen

€913,- voordeel

Bekijk opleiding

Digital Publishing

Maak eigen ePubs en eBooks voor bijvoorbeeld de iPad, andere tablets of de Kindle eReaders

€183,- voordeel

Bekijk opleiding

Op de hoogte blijven van aanbiedingen en vaknieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Bedankt!

Je bent nu ingeschreven op onze nieuwsbrief.

Waarom Competence Factory?

Inspirerende, centraal gelegen locaties

Trainingslocaties van Competence Factory liggen altijd lekker centraal; in hartje Amsterdam en pal naast station Utrecht Centraal. De ruimtes stimuleren concentratie, creativiteit en samenwerking. We willen ook graag dat je je thuis voelt, en hebben ze daarom kleurrijk ingericht en mooi verlicht. In onze ruimtes vind je bovendien grote white walls voor brainstorms.

Trainingen voor ieder budget

We willen dat iederéén goede trainingen kan volgen. Niet alleen de marketeer bij een grote corporate met een flink opleidingsbudget, maar ook de freelance ontwerper, de zelfstandig adviseur, de ondernemer en de non-profit professional. Daarom hanteren we dynamische prijzen. Wanneer je slim (heel vroeg, of juist last minute) boekt, betaal je voor onze trainingen de laagste prijs in de markt.

Bekijk onze aanbiedingen

CF community

Wanneer je een training bijwoont, ben je automatisch lid van de CF community. We organiseren mooie evenementen voor onze leden, waaronder gratis inspiratiesessies en een jaarlijkse reis naar het Google hoofdkantoor. Ook krijgen CF communityleden 50% korting op de 'In a Day' events, waaronder Growth Hacking in a day en Design Thinking in a day.

Ga naar de events