Cursus Digital Publishing Overview & Strategie

De cursus Digitaal Publiceren Overview & Strategie biedt een compleet overzicht van alle vormen van het digitale uitgeven, bijvoorbeeld op de iPad en andere tablets of via ePubs. Ook online publiceren behoort tot de mogelijkheden.

De diverse oplossingen zoals die te gebruiken zijn in InDesign en andere programmatuur worden besproken. Er wordt stilgestaan bij welke vorm het best aansluit bij welk doel. Uiteraard worden er ook individuele vragen behandeld. Ook wordt het vormgeven en opmaken voor tabletcomputers behandeld aan de hand van een aantal voorbeelden.

In welke (nieuwe) vormen kan je een boek, krant, verhaal, magazine, artikel, bericht, beeld, video of beleving gieten? Hoe werken ze, hoe maak je ze, hoe worden ze verspreid, en hoe verdien je er geld mee?

TIP: Boek deze cursus met extra voordeel als onderdeel van een opleiding.

Bekijk opleidingen

Programma van de cursus Digital Publishing Overview & Strategie

College 1

  • Wat ‘apps’ zijn, welke soorten er zijn en hoe ze gemaakt worden
  • De laatste ontwikkelingen op het gebied van Digitaal Publiceren
  • Soorten publicaties: ePubs, PDF’s, .folio-  en html-bestanden
  • De actuele positie van de Digital Publishing Suite (DPS) van Adobe
  • Woodwing, Aquafadas, Twixl en overige tools voor digitaal publiceren

College 2

  • De rol van Flash op mobiele apparaten
  • Voorbeelden van publicaties, ontwerp, opmaak en navigatie
  • Gebruik van ‘app-stores’ zoals iTunes en Android Market
  • Individuele vragen over digitaal publiceren voor de eigen organisatie

Voor wie is de cursus Digital Publishing Overview & Strategie bedoeld?

Deze cursus Digitaal Publiceren Introductie is geschikt voor iedereen die de mogelijkheden van digitale publicaties, uitgeven, vormgeven of publiceren onderzoekt, zoals uitgevers, dtp-ers, vormgevers, marketeers, web-ontwikkelaars, redacteuren en media-professionals. Het doel van deze cursus is een goede oriëntatie te bieden over de vele mogelijkheden en valkuilen van digitaal publiceren. Na deze dag kun je een weloverwogen keuze maken via welke weg(en) je digitaal gaat publiceren.

Om deze cursus Digitaal Publiceren Introductie te kunnen volgen is ervaring met publiceren in de printmedia of affiniteit met grafimedia voldoende.

Hoe bereid ik me voor?

Voor deze training is geen voorbereiding nodig. Het helpt wel als je vooraf onze Inspiration Evening hebt meegemaakt. Deze organiseren wij regelmatig om onze cursisten een goed beeld te geven over de eventuele complete leergangen die wij aanbieden.

Welke software heb ik nodig?

Tijdens deze training komen (o.a.) de tablet-publishing mogelijkheden binnen Adobe InDesign kort aan bod. Hiermee worden bekende digitale magazines zoals Wired, The New Yorker, Time en Veronica Magazine maar ook steeds meer kleinschaligere uitgaven gemaakt en verspreid. Daarnaast kijken we heel even naar de plugin in-5, die het mogelijk maakt om naar een web-app te gaan vanuit het interactieve bestand van InDesign. We gebruiken iBooks en Adobe Digital Editions om ePubs te bekijken. iBooks Author kan ingezet worden om digitale boeken op te maken.

Maatwerk bij Competence Factory

Onze trainers zijn ook in te zetten om specifiek voor uw uitgeverij of organisatie een training op maat te maken.

Opleidingsvoordeel

TIP: Boek deze cursus met extra voordeel als onderdeel van een opleiding.

Digital Publishing Specialist

De Opleiding Digital Publishing Specialist biedt de meest complete kennis voor het Digitaal Publiceren voor tablets en smartphones, waarbij je leert om alle belangrijke vormen van digtitale …

€402,- voordeel

Bekijk opleiding

Digital Publishing Expert

Wordt Digital Publishing Expert en volg alle belangrijke trainingen

€913,- voordeel

Bekijk opleiding

Digital Publishing

Maak eigen ePubs en eBooks voor bijvoorbeeld de iPad, andere tablets of de Kindle eReaders

€183,- voordeel

Bekijk opleiding

Op de hoogte blijven van aanbiedingen en vaknieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Bedankt!

Je bent nu ingeschreven op onze nieuwsbrief.

Waarom Competence Factory?

Praktijkgerichte trainingen

Je leert het snelst door te doen. Daarom geven we geen hoorcolleges, maar zetten we je aan het werk. Aan de hand van prikkelende opdrachten en praktijkcases doe je inzichten op die je direct kunt toepassen. Ook krijg je de ruimte om je eigen vragen te stellen. Zo ga je gegarandeerd naar huis met kennis waar je echt iets aan hebt.

Inspirerende locatie

Uit welke richting je ook komt, onze trainingslocatie is makkelijk te bereiken. We zitten pal naast Utrecht Centraal, met om de hoek een parkeergarage. De trainingsruimtes zijn licht, kleurrijk en voorzien van handige faciliteiten - zoals whitewalls voor een brainstorm. Zo stimuleren we concentratie, creativiteit en samenwerking.

Voor elk budget

We willen dat iedereen goede trainingen kan volgen. Niet alleen de marketeer bij een grote corporatie, maar ook freelancers, ondernemers en non-profit professionals. Daarom hanteren we dynamische prijzen. Boek je slim (heel vroeg, of juist last minute), dan betaal je voor onze trainingen de laagste prijs in de markt.

CF-community

Volg je een training, dan ben je automatisch lid van de CF-community. Daarmee krijg je toegang tot mooie evenementen, zoals gratis inspiratiesessies en een jaarlijkse trip naar het Google-hoofdkantoor in Dublin. Ook krijg je 50% korting op alle In a Day-events, zoals Growth hacking in a day en Design thinking in a day.