Cursus Apple iBooks Author - Interactieve boeken maken

In de training iBooks Author leer je hoe je met deze gratis Mac App een interactief boek voor de iPad maakt en publiceert via de iBookstore. Begin met een template, voeg tekst en interactieve elementen toe, zoals slideshows, audio, video’s, 360 graden views en nog veel meer. Ook als niet-vormgever kun je, met een basiskennis van Apple’s Pages of Keynote, direct aan de slag. Aan het eind van de dag heb je een eigen interactief boek in de iBookstore staan.*

iBooks Author is een App voor de Mac, vooral gericht op het maken en verspreiden van interactief lesmateriaal. Met de app kan je op een eenvoudige manier zelf eigen (educatieve) boeken maken en deze gratis of tegen betaling in de iBookstore publiceren*. Video’s, slideshows, audio’s en een doorzoekbare index zijn slechts enkele functies die op een intuïtieve manier toegevoegd kunnen worden aan een boek.

*onder voorbehoud van wijzigingen van Apple's beleid

Programma van de cursus Apple iBooks Author - Interactieve boeken maken

 • Wat is iBooks en hoe werkt de iBookstore
 • Voorbeelden van iBook Author boeken
 • De iBooks Author Mac app
 • Kiezen van een sjabloon
 • Toevoegen van pagina’s
 • Aanpassen van layout
 • Staande en liggende layout
 • Toevoegen van foto’s en video's
 • Maken van een inhoudsopgave
 • Voorvertoning van je boek
 • Werken met widgets, galleries, toets, 3D, HTML
 • Publiceren via iTunes Connect naar de iBookstore

Voor wie is de cursus Apple iBooks Author - Interactieve boeken maken bedoeld?

De training iBooks Author is voor iedereen die zelf via iBooks interactieve (les)boeken wil uitgeven voor de iPad, zoals leraren, trainers, scholen, opleidingscentra, educatieve instellingen en (educatieve) uitgevers.

Hoe bereid ik me voor?

Voor het publiceren in de iBookstore is een gratis iTunes Connect account nodig. Voor het aanmaken van een iTunes Connect account dient men te beschikken over een creditcard. Voor het aanmaken van een betaalde iTunes Connect account (om boeken ook te kunnen verkopen) zijn ook nog o.a. bankgegevens nodig.
Tijdens de cursus wordt hier meer uitleg over gegeven.
Zie voor meer info: http://www.apple.com/itunes/content-providers/book-faq.html

Welke software heb ik nodig?

Tijdens de Cursus iBooks Author wordt gewerkt met de gratis iBooks Author Mac App. Het is niet mogelijk om hiermee in een Windows omgeving te werken.  Om een boek tijdens de cursus te kunnen testen, is het ter beschikking hebben van een iPad met voldoende opslagruimte aan te raden.

Voorbeelden

Op de hoogte blijven van aanbiedingen en vaknieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Bedankt!

Je bent nu ingeschreven op onze nieuwsbrief.

Waarom Competence Factory?

Inspirerende, centraal gelegen locaties

Trainingslocaties van Competence Factory liggen altijd lekker centraal; in hartje Amsterdam en pal naast station Utrecht Centraal. De ruimtes stimuleren concentratie, creativiteit en samenwerking. We willen ook graag dat je je thuis voelt, en hebben ze daarom kleurrijk ingericht en mooi verlicht. In onze ruimtes vind je bovendien grote white walls voor brainstorms.

Trainingen voor ieder budget

We willen dat iederéén goede trainingen kan volgen. Niet alleen de marketeer bij een grote corporate met een flink opleidingsbudget, maar ook de freelance ontwerper, de zelfstandig adviseur, de ondernemer en de non-profit professional. Daarom hanteren we dynamische prijzen. Wanneer je slim (heel vroeg, of juist last minute) boekt, betaal je voor onze trainingen de laagste prijs in de markt.

Bekijk onze aanbiedingen

CF community

Wanneer je een training bijwoont, ben je automatisch lid van de CF community. We organiseren mooie evenementen voor onze leden, waaronder gratis inspiratiesessies en een jaarlijkse reis naar het Google hoofdkantoor. Ook krijgen CF communityleden 50% korting op de 'In a Day' events, waaronder Growth Hacking in a day en Design Thinking in a day.

Ga naar de events