Blog

UX Trainer aan het woord: Ruben Olislagers

Ruben Olislagers is een van onze meest ervaren trainers op het gebied van UX Design. Hij werkt al sinds 1997 als interaction designer en meer dan 18 jaar als trainer. Bij Competence Factory geeft hij onder andere Webdesign, UX Design, Usability en de UX-tools Sketch App & InVision. Vanuit zijn ontwerpbureau Design al dente maakt hij nog steeds interaction en visual designs. Zijn combinatie van lesgeven en ondernemen is voor cursisten van grote meerwaarde. Omdat Ruben de trends en ontwi…


Zo krijg je jouw medewerkers aan het bloggen

Je weet dat zakelijk bloggen een heleboel kan opleveren, maar je medewerkers aan het bloggen krijgen… dat is een lastig verhaal. Herkenbaar? Je bent zeker niet de enige. We zien het vaak: medewerkers hebben er geen zin in, weten niet waarover ze moeten schrijven, ze hebben het te druk of vergeten het gewoonweg. In het begin wil het meestal nog wel lukken, maar na een tijdje verdwijnt de blogspirit en komen er soms maandenlang geen blogs online. Wil jij serieus met zakelijk bloggen aan de slag?…


Zo creëer je een gebruiksvriendelijke menustructuur

Kunnen jouw bezoekers vinden wat ze zoeken? De navigatie op je website is superbelangrijk. Bezoekers die voor hen belangrijke informatie niet kunnen vinden gaan namelijk eerder weg zonder te converteren. Zonde! Toch zien we dat er vaak veel te weinig aandacht aan de menustructuur van websites wordt besteed. Met onlogische, verwarrende menu’s tot gevolg. In dit artikel vertellen we je wat jij kunt doen om je menustructuur zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken.


Zo creëer je een succesvolle Instagram strategie

Instagram de wereld van #fitgirls en #influencers? Zeker niet! Inmiddels heeft Instagram alleen in Nederland al meer dan 2,1 miljoen dagelijkse gebruikers, en meer dan 70% van de bedrijven heeft inmiddels een Instagram account. Ook met jouw bedrijf kun je Instagram inzetten voor het vergroten van je bereik, genereren van naamsbekendheid of voor het tonen van jouw portfolio. Maar hoe zet jij jouw Instagram strategie zo in dat het naadloos aansluit op je marketing en branding?


Dit is Fieke

Twintig vragen aan onze creatieve duizendpoot Fieke Sluijs; lead trainer van de Digital Design School.


Je netwerk vergroten: zo doe je dat

De mooiste kansen komen vaak via je netwerk op je pad. Een kruiwagen, een goed woordje, een mooie aanbeveling… die doen wonderen! Een goed, groot netwerk is dus superwaardevol. Maar netwerken, dat vinden veel mensen moeilijk en eng. Toch hoeft het echt niet zo lastig te zijn om jouw netwerk te vergroten. Je hoeft er ook geen ultieme salestijger voor te zijn. In dit artikel laten we je zien op welke manieren jij jouw netwerk kunt vergroten. Er zit er vast één tussen die bij jou past.


Dit zijn de 7 trends in e-mailmarketing voor 2019

De start van het nieuwe jaar is een mooi moment om je contentstrategieën eens goed onder de loep te nemen. Vandaag is het de beurt aan e-mailmarketing. Want ook al gaat dit marketingmiddel al even mee, er gebeurt veel in de wereld van e-mailmarketing. Nieuwe restricties en nieuwe mogelijkheden wisselen elkaar af en houden de boel interessant. Daarom speciaal voor jou op een rij: de 7 e-mailmarketing trends waar je dit jaar rekening mee zou moeten houden. Op naar een succesvol 2019!


Dé 5 contentmarketing trends voor 2019

Het leukste aan werken in marketing? Het speelveld verandert constant, waardoor je moet blijven bijleren en je strategie steeds moet bijstellen. Daardoor gaat het nooit vervelen! Ook op het gebied van contentmarketing verandert er veel. De start van het nieuwe jaar is een mooi moment om te kijken of jouw strategie nog up to date is. Daarom in dit artikel 5 contentmarketing trends voor 2019, zodat jij jouw content dit jaar zo effectief mogelijk in kunt zetten!


Dit is Pepijn

Twintig vragen aan onze avontuurlijke jonge hond Pepijn. Bij Competence Factory is hij sales coördinator, en geeft hij opleidingsadvies.


Zo maakt tech ons leven makkelijker - deel 1

Tech maakt een steeds groter deel uit van ons leven, ook van ons werk. Daar weten onze trainers alles van. In deze serie vertellen onze trainers alles over hun favoriete tools en doen ze hun voorspellingen over de rol van tech in de toekomst.


Meer nieuws

Op de hoogte blijven van aanbiedingen en vaknieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Bedankt!

Je bent nu ingeschreven op onze nieuwsbrief.

Waarom Competence Factory?

Inspirerende, centraal gelegen locaties

Trainingslocaties van Competence Factory liggen altijd lekker centraal; in hartje Amsterdam en pal naast station Utrecht Centraal. De ruimtes stimuleren concentratie, creativiteit en samenwerking. We willen ook graag dat je je thuis voelt, en hebben ze daarom kleurrijk ingericht en mooi verlicht. In onze ruimtes vind je bovendien grote white walls voor brainstorms.

Trainingen voor ieder budget

We willen dat iederéén goede trainingen kan volgen. Niet alleen de marketeer bij een grote corporate met een flink opleidingsbudget, maar ook de freelance ontwerper, de zelfstandig adviseur, de ondernemer en de non-profit professional. Daarom hanteren we dynamische prijzen. Wanneer je slim (heel vroeg, of juist last minute) boekt, betaal je voor onze trainingen de laagste prijs in de markt.

Bekijk onze aanbiedingen

CF community

Wanneer je een training bijwoont, ben je automatisch lid van de CF community. We organiseren mooie evenementen voor onze leden, waaronder gratis inspiratiesessies en een jaarlijkse reis naar het Google hoofdkantoor. Ook krijgen CF communityleden 50% korting op de 'In a Day' events, waaronder Growth Hacking in a day en Design Thinking in a day.

Ga naar de events