De vraag naar freelance ICT'ers trekt aan. Er is vooral vraag naar ICT-specialisten; generalisten en managers worden minder vaak gevraagd voor tijdelijke opdrachten. Bedrijven zijn vooral op zoek naar system integrators.

Met name financieel zakelijke dienstverleners zoeken zzp-ers (zelfstandige zonder personeel) voor de aanpassing van systemen en de implementatie van nieuwe systemen. Daarnaast groeit de vraag naar webontwikkelaars doordat bedrijven hun dienstverlening via internet uitbreiden.

Dit blijkt uit een onderzoek door Panel Wizard in opdracht van Yoxa, een bemiddelaar voor interim opdrachten in de financiƫle en zakelijke dienstverlening.

Meer opdrachten

In vergelijking tot andere branches is de vraag naar zzp-ers in de ICT-sector het snelst hersteld. De vraag trok al sinds begin 2010 aan, maar zet nu echt goed door. In andere sectoren blijft het herstel achter, zo is de vraag naar tijdelijk hr-personeel nog laag en in de marketing begon de vraag pas na afgelopen zomer weer toe te nemen.

In het algemeen krijgen zzp-ers wel meer opdrachten, zo blijkt uit het onderzoek. Eind 2015 gaf bijna 50 procent van de freelancers aan volledig bezet te zijn met opdrachten, tegen 38,5 procent eind 2009.

Tarieven onder druk

Volgens een derde van de ondervraagden staan de tarieven wel nog steeds onder druk en opvallend is dat een kwart van de vijfhonderd zzp-ers serieus overweegt om een vaste baan in loondienst te nemen.

Op de hoogte blijven van aanbiedingen en vaknieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Bedankt!

Je bent nu ingeschreven op onze nieuwsbrief.

Waarom Competence Factory?

Praktijkgerichte trainingen

Je leert het snelst door te doen. Daarom geven we geen hoorcolleges, maar zetten we je aan het werk. Aan de hand van prikkelende opdrachten en praktijkcases doe je inzichten op die je direct kunt toepassen. Ook krijg je de ruimte om je eigen vragen te stellen. Zo ga je gegarandeerd naar huis met kennis waar je echt iets aan hebt.

Inspirerende locatie

Uit welke richting je ook komt, onze trainingslocatie is makkelijk te bereiken. We zitten pal naast Utrecht Centraal, met om de hoek een parkeergarage. De trainingsruimtes zijn licht, kleurrijk en voorzien van handige faciliteiten - zoals whitewalls voor een brainstorm. Zo stimuleren we concentratie, creativiteit en samenwerking.

Voor elk budget

We willen dat iedereen goede trainingen kan volgen. Niet alleen de marketeer bij een grote corporatie, maar ook freelancers, ondernemers en non-profit professionals. Daarom hanteren we dynamische prijzen. Boek je slim (heel vroeg, of juist last minute), dan betaal je voor onze trainingen de laagste prijs in de markt.

CF-community

Volg je een training, dan ben je automatisch lid van de CF-community. Daarmee krijg je toegang tot mooie evenementen, zoals gratis inspiratiesessies en een jaarlijkse trip naar het Google-hoofdkantoor in Dublin. Ook krijg je 50% korting op alle In a Day-events, zoals Growth hacking in a day en Design thinking in a day.

Bedankt!

Je bent nu ingeschreven op onze nieuwsbrief.