De vraag naar freelance ICT'ers trekt aan. Er is vooral vraag naar ICT-specialisten; generalisten en managers worden minder vaak gevraagd voor tijdelijke opdrachten. Bedrijven zijn vooral op zoek naar system integrators.

Met name financieel zakelijke dienstverleners zoeken zzp-ers (zelfstandige zonder personeel) voor de aanpassing van systemen en de implementatie van nieuwe systemen. Daarnaast groeit de vraag naar webontwikkelaars doordat bedrijven hun dienstverlening via internet uitbreiden.

Dit blijkt uit een onderzoek door Panel Wizard in opdracht van Yoxa, een bemiddelaar voor interim opdrachten in de financiële en zakelijke dienstverlening.

Meer opdrachten

In vergelijking tot andere branches is de vraag naar zzp-ers in de ICT-sector het snelst hersteld. De vraag trok al sinds begin 2010 aan, maar zet nu echt goed door. In andere sectoren blijft het herstel achter, zo is de vraag naar tijdelijk hr-personeel nog laag en in de marketing begon de vraag pas na afgelopen zomer weer toe te nemen.

In het algemeen krijgen zzp-ers wel meer opdrachten, zo blijkt uit het onderzoek. Eind 2015 gaf bijna 50 procent van de freelancers aan volledig bezet te zijn met opdrachten, tegen 38,5 procent eind 2009.

Tarieven onder druk

Volgens een derde van de ondervraagden staan de tarieven wel nog steeds onder druk en opvallend is dat een kwart van de vijfhonderd zzp-ers serieus overweegt om een vaste baan in loondienst te nemen.

Op de hoogte blijven van nieuwe trainingen en events?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Bedankt!

Je bent nu ingeschreven op onze nieuwsbrief.

Daarom kies je Competence Factory

What you see is what you pay

Je betaalt gewoon de prijs die je op de website ziet. Nooit bijkomende kosten.

Transparant over locatie

Trainingen zijn altijd in Utrecht, pal naast het Centraal Station.

Les in creatieve spaces

Voel je thuis en leef je uit. Teken je ideeën gerust uit op de white walls.

Top 20-trainingen gaan altijd door

Lekker snel starten, en je wordt nooit omgeboekt naar een andere dag.

Bedankt!

Je bent nu ingeschreven op onze nieuwsbrief.