De vraag naar freelance ICT'ers trekt aan. Er is vooral vraag naar ICT-specialisten; generalisten en managers worden minder vaak gevraagd voor tijdelijke opdrachten. Bedrijven zijn vooral op zoek naar system integrators.

Met name financieel zakelijke dienstverleners zoeken zzp-ers (zelfstandige zonder personeel) voor de aanpassing van systemen en de implementatie van nieuwe systemen. Daarnaast groeit de vraag naar webontwikkelaars doordat bedrijven hun dienstverlening via internet uitbreiden.

Dit blijkt uit een onderzoek door Panel Wizard in opdracht van Yoxa, een bemiddelaar voor interim opdrachten in de financiële en zakelijke dienstverlening.

Meer opdrachten

In vergelijking tot andere branches is de vraag naar zzp-ers in de ICT-sector het snelst hersteld. De vraag trok al sinds begin 2010 aan, maar zet nu echt goed door. In andere sectoren blijft het herstel achter, zo is de vraag naar tijdelijk hr-personeel nog laag en in de marketing begon de vraag pas na afgelopen zomer weer toe te nemen.

In het algemeen krijgen zzp-ers wel meer opdrachten, zo blijkt uit het onderzoek. Eind 2015 gaf bijna 50 procent van de freelancers aan volledig bezet te zijn met opdrachten, tegen 38,5 procent eind 2009.

Tarieven onder druk

Volgens een derde van de ondervraagden staan de tarieven wel nog steeds onder druk en opvallend is dat een kwart van de vijfhonderd zzp-ers serieus overweegt om een vaste baan in loondienst te nemen.

Op de hoogte blijven van aanbiedingen en vaknieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Bedankt!

Je bent nu ingeschreven op onze nieuwsbrief.

Waarom Competence Factory?

Inspirerende, centraal gelegen locaties

Trainingslocaties van Competence Factory liggen altijd lekker centraal; in hartje Amsterdam en pal naast station Utrecht Centraal. De ruimtes stimuleren concentratie, creativiteit en samenwerking. We willen ook graag dat je je thuis voelt, en hebben ze daarom kleurrijk ingericht en mooi verlicht. In onze ruimtes vind je bovendien grote white walls voor brainstorms.

Trainingen voor ieder budget

We willen dat iederéén goede trainingen kan volgen. Niet alleen de marketeer bij een grote corporate met een flink opleidingsbudget, maar ook de freelance ontwerper, de zelfstandig adviseur, de ondernemer en de non-profit professional. Daarom hanteren we dynamische prijzen. Wanneer je slim (heel vroeg, of juist last minute) boekt, betaal je voor onze trainingen de laagste prijs in de markt.

Bekijk onze aanbiedingen

CF community

Wanneer je een training bijwoont, ben je automatisch lid van de CF community. We organiseren mooie evenementen voor onze leden, waaronder gratis inspiratiesessies en een jaarlijkse reis naar het Google hoofdkantoor. Ook krijgen CF communityleden 50% korting op de 'In a Day' events, waaronder Growth Hacking in a day en Design Thinking in a day.

Ga naar de events