Het maken van een website begint bij het functioneel ontwerp website. Het start dus bij het maken van een wensenlijst een functioneel ontwerp template voor de site die je wil gaan maken.

Begin met een functioneel ontwerp maken

Alles begint met een duidelijke wensenlijst en een goed functioneel ontwerp. Voorbeeld website ideeën neem je mee in de opzet van je functioneel ontwerp website. Het functioneel ontwerp ligt aan de basis van de website die je gaat maken. Bij ons kun je leren hoe je websites bouwt in verschillende programma's, van template gestuurde programma's zoals WordPress tot en met het in codetaal ontwerpen van sites als front end developer.

Functioneel ontwerp template

Een website maakt gebruikt van een template waar de pagina's op worden gebouwd. Het functioneel ontwerp template geeft eigenlijk de richting aan de stijl van de website en hoe de pagina's zijn opgebouwd. Deze templates zijn belangrijk voor de uiteindelijke vormgeving van de website en dus voor het functioneel ontwerp. Voorbeeld websites kunnen u voorzien van informatie en handige tips, do's en don'ts voor het maken van het nieuwe website ontwerp.

De opdrachtgever en de website developer werken samen aan het functioneel ontwerp website om gezamenlijk een goed totaal beeld te vormen van de te maken website. Het functioneel ontwerp website mag best wat tijd in beslag nemen, het is immers de grondslag van het functioneel ontwerp template en het bouwen van de uiteindelijke website. Beter hier meer tijd aan besteed, dan later het functioneel ontwerp template nog weer helemaal moeten omgooien, omdat dingen eigenlijk toch anders moeten.

Functioneel ontwerp, voorbeeld website en andere tips

Door het maken van een doordacht functioneel ontwerp website voorkom je veel problemen in een later stadium. Een functioneel ontwerp template helpt bij het duidelijk in kaart brengen van de informatie die op de webpagina's vermeld moet worden en hoe, in wat voor volgorde en indeling. Het is belangrijk dat de opdrachtgever de wensen heel duidelijk aangeeft, daarbij ook lettend op hoe de klanten navigeren en zoeken op een website. Neem je deze wensen  mee in het functioneel ontwerp website, dan zal je een goed werkende website opleveren.

 

Op de hoogte blijven van aanbiedingen en vaknieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Bedankt!

Je bent nu ingeschreven op onze nieuwsbrief.

Waarom Competence Factory?

Inspirerende, centraal gelegen locaties

Trainingslocaties van Competence Factory liggen altijd lekker centraal; in hartje Amsterdam en pal naast station Utrecht Centraal. De ruimtes stimuleren concentratie, creativiteit en samenwerking. We willen ook graag dat je je thuis voelt, en hebben ze daarom kleurrijk ingericht en mooi verlicht. In onze ruimtes vind je bovendien grote white walls voor brainstorms.

Trainingen voor ieder budget

We willen dat iederéén goede trainingen kan volgen. Niet alleen de marketeer bij een grote corporate met een flink opleidingsbudget, maar ook de freelance ontwerper, de zelfstandig adviseur, de ondernemer en de non-profit professional. Daarom hanteren we dynamische prijzen. Wanneer je slim (heel vroeg, of juist last minute) boekt, betaal je voor onze trainingen de laagste prijs in de markt.

Bekijk onze aanbiedingen

CF community

Wanneer je een training bijwoont, ben je automatisch lid van de CF community. We organiseren mooie evenementen voor onze leden, waaronder gratis inspiratiesessies en een jaarlijkse reis naar het Google hoofdkantoor. Ook krijgen CF communityleden 50% korting op de 'In a Day' events, waaronder Growth Hacking in a day en Design Thinking in a day.

Ga naar de events