Wat is HTML?

HTML staat voor Hyper Tekst Markup Language en gebruik je om webpagina-documenten te schrijven. Het is een opmaaktaal waar wordt uitgelegd waar tekst, tabellen en afbeeldingen zich bevinden. Klinkt ingewikkeld he?

Als dit net zo nieuw is voor jou , als voor mij, dan verwijs ik je graag door naar de HTML cursus. In de cursus HTML leer je om een eenvoudige website te bouwen en deze uiteindelijk ook online zetten. Om webpagina’s op de juiste manier zichtbaar te maken, voor alle webbrowsers, is het van belang om de juiste HTML tags aan de juiste content te koppelen. Dan zou je denken dat dit vanzelfsprekend is, maar niet in de wereld van webdesign. De opmaak en content zijn namelijk los van elkaar getrokken. Het is dus erg belangrijk dat je zorgt dat de content wordt gekoppeld aan de juiste opmaak. Dit is van belang voor zoekmachines. Om goed te scoren bij de zoekmachine moet dit kloppen. Gebeurt dit niet, dan wordt de webpagina niet goed geïndexeerd.

Ook marketing en webdevelopment groeien steeds dichter naar elkaar toe. Van steeds meer marketeers wordt technische kennis verwacht. Maar niet alleen voor marketeers is een cursus html handig, ook andere werkvelden kunnen baat erbij hebben om een html cursus te volgen. Tijdens een cursus html leer de basistechnieken en kan je ermee aan de slag, als een niet programmeur.

Inhoud van een HTML cursus

Een belangrijk onderdeel van de cursus html is het leren werken met formulieren. Ook de onderdelen metatags, link, script en style komen ook aan bod in de html cursus. De cursus html eindigt met iFrames en het publiceren via FTP.

Zelf, als online marketeer, vind ik dat een html cursus veel toegevoegd aan mijn functie.

Zo kan je met een html cursus namelijk ook templates maken voor het versturen van mails. Wat in mijn functie erg van pas komt. Ik kan door de cursus html een mooi template opmaken en versturen naar onze klanten.

 

Wil jij ook je kennis verbreden op het gebied van programmeren? Dan is de cursus html zeker wat voor jou!

Op de hoogte blijven van aanbiedingen en vaknieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Bedankt!

Je bent nu ingeschreven op onze nieuwsbrief.

Waarom Competence Factory?

Inspirerende, centraal gelegen locaties

Trainingslocaties van Competence Factory liggen altijd lekker centraal; in hartje Amsterdam en pal naast station Utrecht Centraal. De ruimtes stimuleren concentratie, creativiteit en samenwerking. We willen ook graag dat je je thuis voelt, en hebben ze daarom kleurrijk ingericht en mooi verlicht. In onze ruimtes vind je bovendien grote white walls voor brainstorms.

Trainingen voor ieder budget

We willen dat iederéén goede trainingen kan volgen. Niet alleen de marketeer bij een grote corporate met een flink opleidingsbudget, maar ook de freelance ontwerper, de zelfstandig adviseur, de ondernemer en de non-profit professional. Daarom hanteren we dynamische prijzen. Wanneer je slim (heel vroeg, of juist last minute) boekt, betaal je voor onze trainingen de laagste prijs in de markt.

Bekijk onze aanbiedingen

CF community

Wanneer je een training bijwoont, ben je automatisch lid van de CF community. We organiseren mooie evenementen voor onze leden, waaronder gratis inspiratiesessies en een jaarlijkse reis naar het Google hoofdkantoor. Ook krijgen CF communityleden 50% korting op de 'In a Day' events, waaronder Growth Hacking in a day en Design Thinking in a day.

Ga naar de events