Cursus Digital Publishing Overview & Strategie

Onderdeel van cluster digital publishing

De cursus Digitaal Publiceren Overview & Strategie biedt een compleet overzicht van alle vormen van het digitale uitgeven, bijvoorbeeld op de iPad en andere tablets of via ePubs. Ook online publiceren behoort tot de mogelijkheden.

De diverse oplossingen zoals die te gebruiken zijn in InDesign en andere programmatuur worden besproken. Er wordt stilgestaan bij welke vorm het best aansluit bij welk doel. Uiteraard worden er ook individuele vragen behandeld. Ook wordt het vormgeven en opmaken voor tabletcomputers behandeld aan de hand van een aantal voorbeelden.

In welke (nieuwe) vormen kan je een boek, krant, verhaal, magazine, artikel, bericht, beeld, video of beleving gieten? Hoe werken ze, hoe maak je ze, hoe worden ze verspreid, en hoe verdien je er geld mee?

Whitepaper Digital Publishing

Wat leer je tijdens de cursus Digital Publishing Overview & Strategie

  • Wat ‘apps’ zijn, welke soorten er zijn en hoe ze gemaakt worden
  • De laatste ontwikkelingen op het gebied van Digitaal Publiceren
  • Soorten publicaties: ePubs, PDF’s, .folio-  en html-bestanden
  • De actuele positie van de Digital Publishing Suite (DPS) van Adobe
  • Woodwing, Aquafadas, Twixl en overige tools voor digitaal publiceren
  • De rol van Flash op mobiele apparaten
  • Voorbeelden van publicaties, ontwerp, opmaak en navigatie
  • Gebruik van ‘app-stores’ zoals iTunes en Android Market
  • Individuele vragen over digitaal publiceren voor de eigen organisatie
Digital Publishing Overview & Strategie visual

Doelgroep cursus Digital Publishing Overview & Strategie

Deze cursus Digitaal Publiceren Introductie is geschikt voor iedereen die de mogelijkheden van digitale publicaties, uitgeven, vormgeven of publiceren onderzoekt, zoals uitgevers, dtp-ers, vormgevers, marketeers, web-ontwikkelaars, redacteuren en media-professionals. Het doel van deze cursus is een goede oriëntatie te bieden over de vele mogelijkheden en valkuilen van digitaal publiceren. Na deze dag kun je een weloverwogen keuze maken via welke weg(en) je digitaal gaat publiceren.

Om deze cursus Digitaal Publiceren Introductie te kunnen volgen is ervaring met publiceren in de printmedia of affiniteit met grafimedia voldoende.

Waarom bij Competence Factory deze training volgen

Deze training geeft ook een goede start in een traject voor bijvoorbeeld de leergang Digital Publishing. In slechts één dag weet je wat het gevolg gaat zijn voor al je keuzes in dit traject.

Maatwerk

Onze trainers zijn ook in te zetten om specifiek voor uw uitgeverij of organisatie een training op maat te maken.

Lesmateriaal

Bij de meeste trainingen voorziet de trainer je van lesmateriaal. In PDF formaat voor op je tablet of uitgeprint op verzoek. Deze syllabi zijn gratis. Verder kun je je laptop thuis laten. Wij hebben de nieuwste iMac’s 21 inch voor je klaar staan met alle software geïnstalleerd en met de keuze voor Windows of iOS. Hiervoor brengen wij GEEN extra kosten in rekening

Voorbereiding

Indien het nodig is om je voor te bereiden, zal de docent tijdig contact met je opnemen.

Software

Tijdens deze training komen (o.a.) de tablet-publishing mogelijkheden binnen Adobe InDesign kort aan bod. Hiermee worden bekende digitale magazines zoals Wired, The New Yorker, Time en Veronica Magazine maar ook steeds meer kleinschaligere uitgaven gemaakt en verspreid. Daarnaast kijken we heel even naar de plugin in-5, die het mogelijk maakt om naar een web-app te gaan vanuit het interactieve bestand van InDesign. We gebruiken iBooks en Adobe Digital Editions om ePubs te bekijken. iBooks Author kan ingezet worden om digitale boeken op te maken.
Digital Publishing Overview & Strategie is onderdeel van:

Informatie aanvragenOptieInschrijven

Gerelateerde trainingen

Competence Factory nieuws
Feedback
© 2016 Competence Factory - Algemene Voorwaarden - Prinsengracht 583 Amsterdam