Prezi en mindmapping

Prezi is een online presentatie programma wat gebruik maakt van een enorm groot werkveld waar je op in en en uit kunt zoomen. Hierdoor kan de bezoeker het hele overzicht zien en snel inzoomen op de details. Prezi werkt als een mindmap. Een mindmap stimuleert zowel de linker als rechter hersenhelft.

Linker én rechter hersenhelft

Vaak wordt in het regulier onderwijs enkel de linker hersenhelft gestimuleerd. Men leert dan enkel de logica, feiten, getallen de bekende bullet lijstjes van Powerpoint maar niet het groter geheel en het ruimtelijk inzicht.

Hierdoor blijven sommige leerlingen onnodig achter. Zij zijn meer beeldend ingesteld en willen meer geprikkeld worden met fantasie, emotie en filosofie. Als beide hersenhelften gestimuleerd worden, zoals bij Prezi, zal de presentatie beter blijven hangen.

prezi op de ipad

Storytelling

D.m.v. storytelling blijft je presentatie nog beter hangen en is het leuker om te volgen. Prezi is hier ook uitermate geschikt voor. Denk bij het maken van een Prezi niet vanuit jezelf of het bedrijf maar wat je klanten met je producten of diensten kunnen.

Kruip in hun huid. Wanneer hebben ze je producten en diensten nodig. Hoe gaan ze dan te werk. Welke problemen hebben ze en welke oplossingen kun je hiervoor bieden. Stel jezelf dit soort vragen en verzin daar een verhaal omheen.

Online presentatie programma

Omdat het online is, kun je de Prezi presentatie ook via Skype presenteren. Zelfs kun je met meerdere tegelijk in één Prezi werken. Heb je een betaalde versie dan kun je deze afschermen voor je publiek. Bij een gratis versie is de content vindbaar in zoekmachines. Dit kan natuurlijk ook een reden zijn om juist een Prezi te maken. We willen immers allemaal goed gevonden worden door Google.

Omdat je ook een voice over achter je presentatie kunt zetten is de presentatie uitermate geschikt als bedrijfspresentatie voor op je site of tijdens een beurs. Naast dat je de presentatie op je site kunt plaatsen, is het ook mogelijk om deze via social media te delen.

Prezi vergt creativiteit

Een mooie en goede presentatie maak je niet in een paar uur. Het vergt veel tijd en creativiteit. Het is verstandig om eerst een goed plan te maken. Wat wil je vertellen en wat is bedoeling van je verhaal. Hoe kun je dat op een interessante manier doen. Je kunt Prezi ook gebruiken tijdens dit proces. Plaats het onderwerp groot in beeld en plaats daarom heen al de informatie die erbij hoort.

Je gebruikt Prezi dan als een mindmap. Het beste kun je dit met meerdere doen. Als je eenmaal weet wat en hoe je de presentatie gaat doen, zoek je de beelden erbij. Misschien moeten er nog foto's gemaakt worden of een illustrator in gehuurd worden. Bij grote presentaties is het handig om van te voren een storyboard te maken en een soort van Prezi inzoomplan.

cursus-prezi

Prezi is snel te leren

Het presentatie programma Prezi is in één dag goed te leren. Tijdens de Prezi cursus van Competence Factory leer je het hele programma stap voor stap met de reader die we zelf geschreven hebben. Deze maken we voor elke training weer up-to-date. Het programma is nog steeds in ontwikkeling en wordt telkens nog beter gemaakt. Maar het is relatief nog klein en overzichtelijk. Daardoor kan in de les alles worden behandeld wat in het programma Prezi zit. Niets wordt overgeslagen.

Tevens is er extra tijd om zelf nog aan de slag te gaan. Vanuit de praktijk leer je het programma immers het beste. Tijdens onze Prezi cursus leer je dus niet enkel het programma, maar ook hoe je boodschap beter en helder kunt overbrengen. Is je interesse gewekt, bekijk dan de gehele inhoud van de Prezi cursus. Daar zijn ook nog een paar hele mooie presentaties te zien.

Op de hoogte blijven van aanbiedingen en vaknieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Bedankt!

Je bent nu ingeschreven op onze nieuwsbrief.

Waarom Competence Factory?

Inspirerende, centraal gelegen locaties

Trainingslocaties van Competence Factory liggen altijd lekker centraal; in hartje Amsterdam en pal naast station Utrecht Centraal. De ruimtes stimuleren concentratie, creativiteit en samenwerking. We willen ook graag dat je je thuis voelt, en hebben ze daarom kleurrijk ingericht en mooi verlicht. In onze ruimtes vind je bovendien grote white walls voor brainstorms.

Trainingen voor ieder budget

We willen dat iederéén goede trainingen kan volgen. Niet alleen de marketeer bij een grote corporate met een flink opleidingsbudget, maar ook de freelance ontwerper, de zelfstandig adviseur, de ondernemer en de non-profit professional. Daarom hanteren we dynamische prijzen. Wanneer je slim (heel vroeg, of juist last minute) boekt, betaal je voor onze trainingen de laagste prijs in de markt.

Bekijk onze aanbiedingen

CF community

Wanneer je een training bijwoont, ben je automatisch lid van de CF community. We organiseren mooie evenementen voor onze leden, waaronder gratis inspiratiesessies en een jaarlijkse reis naar het Google hoofdkantoor. Ook krijgen CF communityleden 50% korting op de 'In a Day' events, waaronder Growth Hacking in a day en Design Thinking in a day.

Ga naar de events