Het is al weer een tijdje geleden dat Adobe een grote update voor de video/animatie programma After Effects heeft uitgebracht (Okt 2014). Het ziet er gelukkig naar uit dat de nieuwe update voor After Effects flink wat interessante functies in het verschiet heeft! Adobe heeft al het één en ander laten doorschemeren.

CreativeCloud Libraries

Dit is een integratie in de programma’s waardoor je direct toegang hebt tot content uit Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, kleur-stalen etc. Ook biedt het toegang tot alle creaties die je op je mobiele devices hebt gemaakt met bijvoorbeeld: Adobe Shape en project Candy.

Dit biedt nieuwe mogelijkheden binnen de programma’s en je hoeft niet alles los te importeren. Zo worden projecten en hun losse aspecten beter te beheren en bekijken vanuit de centrale Creative Cloud.

01

Soepeler en sneller

Het programma wordt volledig herschreven voor een enorme toename in snelheid en soepelheid. Het probleem van Adobe After Effects was dat vaak bij grote/zware projecten de reactie snelheid en flexibiliteit enorm achteruit gingen.

Het team is druk geweest met sleutelen onder de motorkap om dit in de toekomst zo veel mogelijk te voorkomen. Zo kun je nu tijdens het previewen van je beelden nog aanpassingen doen zonder te stoppen met de preview! Dat gaat je erg veel kostbare tijd schelen!

02

Adobe Character Animator

De meest opvallende en vooruitstrevende functie is de Adobe Character Animator. Deze tool biedt de mogelijkheid om stilstaand artwork uit Adobe Photoshop en Adobe Illustrator tot leven te wekken aan de hand van live-opnames met je webcam en microfoon. De computer herkent je gezichtsuitdrukking en de klank die je inspreekt.

Deze zet hij op briljante wijze over op de door jou ontworpen personages die op speciale wijze worden opgebouwd. Ook neemt hij jouw fysieke bewegingen over en past deze toe op het personage in After Effects. Het is een speelse leuke tool die op een snelle manier een vrij complexe animatie techniek toegankelijk maakt voor de After Effects gebruikers.

03

04

Video adobe Character Animation

Zie hier een video over Adobe Character animation:

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=lmPo0_WZyPU[/embed]

Integratie met webcam

De web-cam mogelijkheden zijn nog verder benut in deze update. Het is mogelijk om gezichten op te nemen en de bewegingen digitaal over te nemen. Dit kan vooral voor special-effects erg handig zijn.

Dit is slechts een greep uit de diverse verbeteringen van Adobe After Effects, maar vooral door de Adobe Character Animator is dit zeker een update om naar uit te kijken!

Wil je een cursus Adobe After Effects volgen? Klik dan hier!

Op de hoogte blijven van aanbiedingen en vaknieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Bedankt!

Je bent nu ingeschreven op onze nieuwsbrief.

Waarom Competence Factory?

Inspirerende, centraal gelegen locaties

Trainingslocaties van Competence Factory liggen altijd lekker centraal; in hartje Amsterdam en pal naast station Utrecht Centraal. De ruimtes stimuleren concentratie, creativiteit en samenwerking. We willen ook graag dat je je thuis voelt, en hebben ze daarom kleurrijk ingericht en mooi verlicht. In onze ruimtes vind je bovendien grote white walls voor brainstorms.

Trainingen voor ieder budget

We willen dat iederéén goede trainingen kan volgen. Niet alleen de marketeer bij een grote corporate met een flink opleidingsbudget, maar ook de freelance ontwerper, de zelfstandig adviseur, de ondernemer en de non-profit professional. Daarom hanteren we dynamische prijzen. Wanneer je slim (heel vroeg, of juist last minute) boekt, betaal je voor onze trainingen de laagste prijs in de markt.

Bekijk onze aanbiedingen

CF community

Wanneer je een training bijwoont, ben je automatisch lid van de CF community. We organiseren mooie evenementen voor onze leden, waaronder gratis inspiratiesessies en een jaarlijkse reis naar het Google hoofdkantoor. Ook krijgen CF communityleden 50% korting op de 'In a Day' events, waaronder Growth Hacking in a day en Design Thinking in a day.

Ga naar de events